Digitalizációs konzultáció (100%-os): avagy miért segítsen egy szakértő céged digitális fejlődésében?

A digitalizációs szakember (digitalizációs konzultáción) segíthet a digitalizációs kihívásokat és nehézségeket megoldani azzal, hogy egy komplett digitalizálási stratégiát készít és segít (akár végig fogja a kezed) bevezetni a kiválasztott digitális megoldásokat, szoftvereket.

A Digitális transzformáció nagy kihívás és egyben lehetőség is vállalkozásoknak napjainkban. Annak ellenére, hogy megvan a hajlandóság a digitális megoldások bevezetésére, nem biztos, hogy házon belül hatékonyan levezényelhető, nem biztos, hogy a meglévő munkatársak rendelkeznek azokkal a készségekkel, amelyek a sikeres bevezetéshez szükségesek.

Mi az a digitalizációs konzultáció?

A digitalizációs konzultáció egy olyan szolgáltatás, amely során elkészül a vállalkozás digitalizációs stratégiája, amit alkalmazva elkezdődik a kiválasztott digitális megoldások bevezetése azzal a céllal, hogy növeljük és hatékonyabbá tegyük a vállalkozás teljesítményét.

A digitalizációs szakember (Aki végzi a digitalizációs konzultációt) elemzi a vállalkozás jelenlegi digitalizációs helyzetét, segít feltárni a vállalkozás céljait és a célok elérése érdekében megalkotja a digitalizációs stratégiát (megoldások, technológiák, szoftverek, bevezetési tervek stb.). A fő cél mindig az, hogy a vállalkozás teljesítményét már rövidtávon növelje és optimalizálja, de eközben teljes mértékben támogassa a közép és hosszútávú terveket is a digitális megoldásokkal.

Jellemzően a következő 2 területen tud segíteni egy digitalizációs transzformációs konzultáció:

Megalkotni a digitalizációs stratégiát, mely tartalmaz egy komplett bevezetési tervet határidőkkel, sorrenddel, költségekkel. A cél a rövidtávú megtérülés és a közép-hosszú távú hatékonyság és bevétel növekedés.

Digitális megoldásokat bevezetni: Az audit és a stratégia megalkotása után szakmai támogatóként és szakértőként segít bevezetni a kiválasztott digitális megoldásokat, a következő előnyöket biztosítva a vállalkozónak:
– Költségcsökkentés
– Folyamatoptimalizálás és hatékonyságnövelés
– Munkavállalói elégedettség növelés – unalmas, ismétlődő munkák csökkentése
– Gyorsabb és jobb ügyfélkezelés (gyorsabb válaszidő pl.)

Miért fontos a digitalizációs konzultáció?

A világ nagyon gyorsan változik és egyre inkább tart a digitalizáció és a digitális technikák használata felé, a verseny egyre nagyobb a digitalizáció terén is. Aki kimarad, az lemarad. Sok vállalkozás azonban nem rendelkezik tudatossággal, tudással és megfelelő képzettséggel bíró emberekkel, hogy elvégezzék a cég digitalizációját, ezért kutatások alapján 70%-a a digitalizációs törekvéseknek megbukik, leginkább a szaktudás és a munkavállalók felkészültségének hiánya miatt.

Digitalizációs szakember és cége mindkét problémára megoldást tud nyújtani. Hozza magával a szakértelmet, elkészíti a bevezetési stratégiát, amivel biztosítható, hogy a megfelelő digitális megoldások kerülnek bevezetésre. Adott esetben felkészíti a munkavállalókat a változásra (oktatással, bevezetésbe való bevonással), így minimalizálva az esélyét a digitalizáció bukásának.

Milyen hozzáadott értéke van egy külsős digitalizációs szakértő bevonásának?

A digitalizációs szakember leginkább tapasztalatát és szakértelmét tudja hozzáadni a cég digitalizációjához. Rendelkezik ismerettel a már máshol jól működő megoldásokról és külső szemmel lát rá cégedre, ami új lehetőségek kiaknázását teszik lehetővé.

A következők miatt lehet érdemes meggondolni, hogy szakértőt hívjunk segítségül már a digitalizáció kezdetétől fogva:

  • Szakértelem: 

Ismeri a piacon fellelhető legtöbb megoldást, látott már különböző cégekben jól működő megoldásokat, sőt saját maga is alkalmazza a vállalkozásában. 

  • Idő és költség: 

Az előző pontból kiindulva, rengeteg időt és pénzt tud megtakarítani egy szakértő, annak ellenére, hogy fizetsz szolgáltatásaiért. Miért? 

Idő: Segít felmérni vállalkozásod és rögtön tudni fogja a problémákra a megoldásokat. Így nem neked kell kitalálni, mi is kell neked valójában és kutatni a megfelelő digitális megoldás után. Rögtön megoldási javaslattal tud szolgálni a szakértő. Gondolj bele, mennyi időt töltenél kutatással a legjobb megoldások után, arról nem is beszélve mennyi ideig tartana, mire rájönnél, mire is van ténylegesen szüksége vállalkozásodnak.

Pénz: Mivel a szakértő már ismeri 90%-ban (mindig vannak cég-specifikus dolgok, amire egyedi megoldás szükséges) a felmerülő problémákra, célokra a megoldást és a fellelhető szoftvert is, ezért nem kell neked kipróbálnod a különböző eszközöket, kockáztatva a szoftver hiábavaló megvásárlását. Például egyik konzultáció során üzleti levelezést és weboldalt szeretett volna az ügyfél, elkezdett kutatni a témában. Jól marketingelt cégektől megvásárolta a szoftvereket, tárhelyet, de egyáltalán nem illeszkedett abba, amire szüksége lett volna, így újra kellett vásárolnia és a már megvásárolt eszköz “porosodhatott a polcon”, a rá költött pénz pedig elveszett. Jó lenne az ilyen szituációt elkerülni, jól gondolom? 

  • Külsős szemlélet: 

Egy vállalkozás életében nagyon fontos, ha külső impulzusokat. észrevételeket kap, hiszen, aki a vállalkozásban dolgozik, mindig máshogy látja a folyamatokat. Egy külsős digitalizációs konzulens segíthet olyan lehetőségekre és veszélyekre rámutatni, amely a vállalkozás működését nagyban befolyásolhatja. Sőt, rögtön megoldási javaslatot is tud tenni, amivel nőhet a cég hatékonysága, bevétele.

Előfordulhat, hogy a vállalkozó nem szeretné a cég stratégiáját, folyamatait megosztani a digitalizációs szakértővel, mondván majd a konkurenciának elmondja a céges titkokat, stratégiákat. Ettől két okból kifolyólag sem kell félni. Az egyik, hogy a digitalizációban nagyon ritka a cég specifikus megoldás, ahol ténylegesen a konkrét stratégiákba, projektekbe kell mélyen belemenni. Általában ugyanaz működik minden cégnél. A második, hogy szerződésben fogsz állni a konzulenssel, így üzleti titoknak számít minden, ami a két fél között elhangzik.

  • Kapcsolati rendszer:

A digitális szakember biztosan találkozott már sok esettel, forgatókönyvvel, ami különböző megoldásokat hozott. Mindig találnia kellett rá megfelelő digitális megoldást és szakértőt az adott témakörben. Így, ha olyan eset jön elő, hogy abban a szakértő nem tud segíteni, biztosan tudni fog ismeretségi köréből olyan szakembert, aki tud segíteni. Miért jó ez? Már előre van szűrve, nem kell kutatnod a leendő kivitelezőt és nem is kell saját magad megkeresd, ajánlatot kérni tőle. Például előjön a konzultáció során, hogy üzleti levelezést kell bevezetni adatmigrálással, amihez a szakértő például nem ért, de ismerni fog biztosan valakit, aki igen, így nem áll le a digitalizáció

———————–
Szeretnéd tudni milyen digitalizációs lehetőségeid vannak, illetve milyen CRM rendszer való cégednek? 

Gyere el egy 30 perces, ingyenes konzultációra! Kattints ide vagy a lenti gombra és foglalj egy számodra alkalmas időpontot! 

Tetszett a cikk? oszd meg!

Facebook megosztás!
LinkedIn megosztás!
Kinyomtatom!
Elküldöm üzenetben (email)!

Még ez is érdekelhet - további blogcikkek

Hogyan növeld céged profitját digitalizációval 3 lépésben?

Ebben a cikkben azt a témakört fogjuk végigjárni, hogy hogyan kezeld egy helyről, átláthatóan az értékesítési folyamatod a lead beérkezésétől a megvalósítás lezárásáig (számlázásig), miközben időt takarítasz meg (átlagosan napi 1-2 munkaórát) és növeled az értékesítésed sikerességét (legalább 10%-al magasabb lezárási arány!), megszerzett ügyfelek számát (ergo bevételt növelsz) a digitalizáció segítségével.

Tovább olvasok

Digitalizációs stratégia megalkotása

A jó és sikeres projekteket (bárhol az életben), mindig megelőzi egy tervezési szakasz, ahol stratégiát alkotunk, ami alapján döntéseket hozunk és cselekedünk. Nincs ez másképp a digitalizációnál sem, elengedhetetlen! Nézzük, miből áll a betonbiztos digitalizációs stratégia.

Tovább olvasok
Katkics Zoltán

Katkics Zoltán

Digitalizációs és CRM szakértő

Írj egy kommentet!

small_c_popup.png

Let's have a chat

Contact us!